/ گچ کاری





گچ کاری


گچ کاری یکی از مراحل نازک کاری در ساخت و ساز است. زمانی که کار ساخت بنا به پایان می‌رسد و وارد فاز تزئین می‌شود، لازم است تا کارهایی از قبیل گچ کاری، گچبری و سفیدکاری انجام شوند تا بتوانید در مراحل آینده، باقی کارهای مورد نیازتان را انجام دهید. گچ کاری یکی از راه‌های زیباسازی و دکوراسیون منزل است که با اجرای درست می‌تواند دست شما را در اجرای انواع دیوارپوش‌ها باز بگذارد. لازم است بدانید که برای انجام دادن کارهایی از قبیل نقاشی ساختمان یا نصب کاغذ دیواری باید حتما گچ کاری را انجام داده باشید و بدون آن نمی‌توانید کاری را از پیش ببرید. گچ را می‌توانید با پودرهای رنگی ترکیب کنید و یک پوشش دیواری مستقل و البته زیبا به دست بیاورید که به مراتب از گچکاری ساده زیباتر به نظر می‌رسد.

فرق گچ کاری با گچبری در چیست؟

این دو اصطلاح با وجود اینکه تفاوت‌های عملی زیادی با هم دارند، در بسیاری از موارد با هم اشتباه گرفته می‌شوند. می‌توان گفت تنها شباهتی که بین گچبری و گچ کاری وجود دارد، همان ماده‌ی گچ است. منظور از گچ کاری آن کاری است که باعث سفید شدن در و دیوار می‌شود و در نهایت لایه‌ای از پودر سفید گچ را روی دیوارها و سقف خانه می‌نشاند. با گچ کاری دیوار و گچ کاری سقف می‌توانید مرحله‌ی سفیدکاری را به پایان برسانید و حداقل‌های لازم برای زیباسازی یک ساختمان را انجام دهید. اما گچبری به کارهایی گفته می‌شود که پس از به اتمام رسیدن گچ کاری انجام می‌شود و هدف از انجام دادن آن، زیباتر کردن محیط خانه است. در گچبری سعی می‌شود با استفاده از ایجاد نقش و نگار، ظاهر زیباتری برای دیوارها و سقف خانه ایجاد شود. گچبری به دو شکل پیش ساخته و ابزار گچی انجام می‌شود. در گچبری پیش ساخته، تکه‌های آماده‌ای که طرح و نقش مشخصی دارند، روی دیوار چسبانده می‌شوند. گچبری سقف از گچبری دیوار رایج‌تر است و از مدل‌های جدید گچبری مدرن در آن استفاده می‌شود. نوع دیگر گچبری که به مهارت ویژه‌ای نیاز دارد و زمان بیشتری می‌برد، روشی است که از آن با نام ابزار گچی یا ابزار زدن یاد می‌شود. ممکن است نمونه‌ای از این کار را در گچبری دور لامپی سقف خانه‌ها دیده باشید. در ابزار زدن می‌توانید انواع طرح‌های دلخواه را روی دیوارها و سقف خانه ایجاد کنید. ابزار گچ کاری که در این روش استفاده می‌گیرد شامل تعدادی صفحه‌ی پلاستیکی آماده و دست‌ساز است که با کمک چاقو و اره تکمیل می‌شوند.

انواع گچبری پیش ساخته

گفتیم که نوعی از گچبری با نام گچبری پیش ساخته شناخته می‌شود. در این روش به جای شکل دادن به طرح روی دیوار یا سقف، شکل‌های از قبل آماده شده را روی دیوار می‌چسبانند. به دلیل آماده بودن این اشکال، سرعت اجرای این روش زیاد است و می‌توان روی انواع دیوار گچی یا سقف کاذب از آنها استفاده کرد. با استفاده از این کار می‌توانید کناره سقف، کناره راه پله، سرستون، سر قاب، دور قلاب، شومینه، سردر و موارد دیگر را تزیین کنید. نوع متریالی که در این روش‌ها استفاده می‌شود، تعیین‌کننده‌ی نامی است که برای آن انتخاب می‌شود. سه نوع گچبری پیش ساخته وجود دارد که با استفاده از گچ، پلی استایرن و پلی یورتان کار می‌شوند. از گچ که بگذریم، به پلی استایرن می‌رسیم که یک ماده‌ی شیمیایی با مقاومت بالا است. گچبری پلی استایرن استحکام زیادی دارد و آب تقریبا در آن نفوذ نمی‌کند؛ در نتیجه قابل شستشو هم هست. برخلاف گچ، پلی استایرن نیاز به رنگ‌آمیزی ندارد و پس از نصب، قابل جابجایی هم هست.
نوع آخر هم گچبری پیش ساخته پلی یورتان است. از این نوع گچبری می‌توان در ساخت قاب در و پنجره، قرنیز، ابزار گلویی، نور مخفی، گل سقفی، چراغ دان دیواری، ستون و سرستون استفاده کرد. مزیت گچبری پلی یورتان در این است که علاوه بر استفاده در فضای داخلی، بیرون از منزل هم می‌توانید از این ماده استفاده کنید.

گچ کاری در چه فضاهایی انجام می‌شود؟

معمولا در هنگام ساخت و ساز سعی می‌کنند تا گچ کاری را در تمام نقاط خانه اجرا کنند. در اتاق خواب، هال و پذیرایی، سرویس بهداشتی، آشپزخانه و مشاعات سعی می‌شود حداقلی از گچ کاری را اجرا کنند تا در صورت عدم تمایل به رنگ آمیزی، زیبایی حداقلی خانه رعایت شود. این کار در دیوارها و سقف خانه انجام می‌شوند و هنگامی که گچ کاری برای سقف اجرا شود، در گروه رابیتس کاری (راویز کاری) دسته بندی می‌شود. در رابیتس کاری ابتدا سقف را با توری‌های فلزی می‌پوشانند و سپس با اندود کردن گچ در میان این توری فلزی، سطح صافی را روی سقف ایجاد می‌کنند. رابیتس کاری سقف پذیرایی از جمله کارهایی است که به صورت معمول در اکثر منازل انجام می‌شود. کاری که پس از انجام گچ کاری سقف رایج است، گچبری نور مخفی است. در گچبری نور مخفی سعی می‌شود سازه‌ای مشابه کناف در سقف ایجاد شود که میزبان شلنگ‌های نورمخفی باشد. این کار زیبایی سقف را بیشتر می‌کند و حالتی سنتی-مدرن به سقف خانه شما می‌دهد.

قیمت گچ کاری

قیمت گچ کاری ساختمان با توجه به عوامل متعددی تعیین می‌شود. رایج است که قیمت گچ کاری را با توجه به متراژ کار تعیین می‌کنند و بر اساس واحد مترمربع می‌سنجند. قیمت گچ کاری دیوار و قیمت گچ کاری سقف متفاوت است و برای هریک از این موارد قیمت جداگانه‌ای تعیین می‌شود. مدل گچبری می‌تواند در هزینه گچ کاری تاثیرگذار باشد و آن را افزایش دهد. طبیعی است که هرانداره کار گچبری و گچ کاری ساختمان بیشتر طول بکشد، هزینه‌ی نهایی افزایش خواهد یافت. برخی از افراد تمایل دارند تا طرح دلخواهشان روی دیوار پیاده شود؛ برای این کار لازم است تا طرح موردنظر به گچ کار اطلاع داده شود و راجع به امکان اجرای این کار از وی سوال شود. سعی کنید پیش از شروع با استاد گچ کار در مورد نحوه‌ی کار و قیمت گچکاری به توافق برسید. به علاوه توجه داشته باشید که حتما پیش از شروع، نمونه کارهای انجام شده توسط متخصص گچ کاری را بررسی کنید.

الف) قیمت‌های اعلام شده تنها اجرت انجام کار هستند و هزینه‌ی خرید و حمل مصالح به عهده مشتری است.

ب) قیمت اعلام شده برای گچ کاری رابیتس، تنها اجرت گچ کاری بوده و شامل هزینه رابیتس کاری نمی‌‎شود. هزینه رابیتس کاری حدودا ۱۵ الی 20 هزارتومان به ازای هر مترمربع است.

پ) قیمت اجرای گچ و خاک بدون سفید کاری، حدودا 12 هزارتومان به ازای هر مترمربع است.

ت) کارهای با مساحت زیر ۵۰ مترمربع خرده‌کاری محسوب می‌شوند و هزینه آنها به صورت توافقی تعیین می‌شود.

ث) هزینه ایاب و ذهاب بازدید کار توافقی است.

 

هر متر مربع گچ کاری دیوار (گچ و خاک و سفیدکاری): توافقی

هر متر مربع گچ کاری سقف(گچ و خاک و سفیدکاری): توافقی

  • هر متر مربع سفیدکاری: توافقی
  • هر متر طول ابزار گلویی ساده: توافقی
  • هر متر طول گچ کاری باکس نور مخفی: توافقی
  • هر متر مربع گچ کاری سقف رابیتس ساده : توافقی
  • ابزارهای خاص: توافقی
  • تعمیرات و کارهای خرد: توافقی

سفارش گچ کاری


شما سفارش گچ کاری را انتخاب کرده‌اید. لطفاً اطلاعات زیر را با دقت تکمیل کنید. این اطلاعات کمک می‌کند که متخصصان ما برآورد دقیق‌تری از پروژه و هزینه‌های آن داشته باشند.

مرحله اول : انتخاب خدمات مورد نیاز (ضروری)

مرحله دوم : انتخاب محل مورد نظر (ضروری)

مرحله سوم : تعیین متراژ حدودی (ضروری)